Oua vopsite natural

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2011 | 15047 vizualizari

 

Anul trecut am experimentat vopsirea oualelor rosii cu foite de ceapa si a fost o neasteptata reusita. Anul acesta am vopsit si oua galbene, tot fara vopsea de oua ...folosind tumeric. O sa ma intrebati ce-i tumericul? Ei bine, este o planta, din a carei radacina se obtine un condiment de culoare galben, originar din regiunea indo-malaeziana. Condimentul se gaseste si la noi usor, in magazinele naturiste, tip plafar.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri tumeric
  • 2 linguri otet
  • un praf de sare
  • 6-7 oua
  • 2 linguri ulei (luciu)
  • 1 litru apa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite natural:

Punem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba adaugam doua linguri de otet si tumericul. Rand pe rand adaugam ouale in apa colorata in galben si lasam sa fiarba pentru 20 -25 de minute. La final scoatem ouale galbene pe un servetel si le stergem imediat cu un servetel imbibat in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite natural" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive oua umplute cu piept de pui